Fox

MAI NETED, MAI RIGID, MAI REGLABIL CA ORICÂND

Pentru a obține cea mai bună performanța de la suspensia ta FOX, reglați presiunea aerului pentru a atinge setarea corectă a amortizării. Amortizarea este valoarea compresării suspensiei sub greutatea corpului și a echipamentului de ciclism. Amortizarea ar trebui setată la 15-20% din deplasarea totală a furcii.

AXUL FLOTANT

Axul flotant poate arăta similiar cu alt ax, dar, de fapt, oferă un avantaj de performanță distinctă datorită capacității lor unice de a se potrivi cu lățimea suprafeței de montare a furcii exact la distanța flanșei butucului frontal, creând astfel alinierea perfectă a șasiului și eliminând fricțiunile nedorite între picioarele superioare și inferioare ale furcii. Axul flotant asigură o mișcare mult mai lină a suspensiei pe întreaga deplasare a furcii, îmbunătățind în mod special sensibilitatea și calitatea generală a mersului.

Noile furci de 36 și 38 vin echipate cu o nouă manetă cu eliberare rapidă cu un sistem de operare, în curs de brevetare, combinând beneficiul uni ax flotant cu ușurința unei eliberări rapide fără alt ajutor. Cu acest sistem, spațierea este blocată printr-un manșon flotant, permițând scoaterea și reinstalarea repetată a roții din față, menținând în același timp alinierea perfectă a furcii. Poziționarea manșonului flotant este prestabilită din fabrică, deci, dacă nu sunteți sigur cum să acționați sistemul axului sau pur și simplu nu doriți să vă deranjați cu el, puteți instala roata din față și să continuați cu mersul.

Opțional, este disponibil și noul Kabolt-X, un ax ușor cu șuruburi exclusiv pentru noile furci de 36 și 38 care nu numai că scade din greutate ci și crește rigiditatea la torsiune prin designul său cu șuruburi pe o singură față. Alinierea șasiului trebuie resetată de fiecare dată când roata din față este îndepărtată și reinstalată atât pentru axul Kabolt-X cât și pentru 40, dar rezultatul final este același – alinierea și performanța perfectă.

CANALELE PICIOARELOR INFERIOARE

Pe masură ce furca se comprimă, volumul aerului din picioarele inferioare scade, crescând presiunea acestuia. Cu cât furca se comprimă mai mult, cu atât crește presiunea. Acest efect poate avea consecința neintenționtă de a împiedica realizarea deplasării propuse. Canalele piciorului inferior contribuie la atenuarea acestei probleme prin creșterea dramatică a volumului de aer din picioarele inferioare și prin aceasta reducerea cantității de presiune suplimentară neintenționată.

Alt beneficiu al acestor canale este că uleiul din picioarele inferioare este circulat în partea superioară a acestora, oferind o continuă lubrifiere a inelelor de spumă și bucșelor pe măsură ce furca se comprimă și se extinde prin cursa sa.

Valvele

Valvele amplasate în partea inferioară a furcii permit egalizarea presiunii atmosferice la simpla apăsare a unui buton. Creșterea presiunii în picioarele inferioare scade dramatic performanța furcii, împiedicând realizarea deplasării complete și diminuând sensibilitatea și reacția furcii la mici.

ARCUL PICIOARELOR INFERIOARE

Raportul rigiditatea/greutate este cel mai bun pentru proiectarea bicicletelor. Inginerii investesc nenumărate ore analizând fiecare gram de material într-un efort de a optimiza acest raport critic. Noul nostru design al părții inferioare elimina toate opririle, reducând fiecare gram posibil, asigurându-se în același timp să nu compromită cerințele de rigiditate sau rezistență ale stilului modern de enduro și gravitate.

Proiectările moderne ale cadrelor și tendințele geometrice necesită soluții moderne de proiectare a suspensiilor. Designul arcului al noilor furci de 36, 38 și 40 este conceput pentru a face pereche perfectă cu bicicletele moderne de Enduro și Downhill. Profilele head tube-ului au crescut din ce în ce mai mult, iar offset-ul furcilor este din ce în ce mai scurt. Noua noastră formă a arcului ia această nevoie în considerare fiind împinsă în față pentru a putea oferii suficient spațiu în zona head tube-ului pentru o compresie completă. Tehnicile de modelare computerizate de ultimă generație ne-au ajutat să creăm o formă organică a părții inferioare a furcii care optimizează rigiditatea cu o cantitatea minimă de material folosită.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru. Dacă continuați să navigați, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații vă rugăm să citiți politica de confidențialitate.